'Beka' alınır satılır bir meta mı?!

Mahallî seçimler yolunda "beka" tartışırken, daha doğrusu "beka" şahsî çıkar hesabına kurban edilirken Mustafa Kemal'i hatırlayan oldu mu?Eğer hatırlasalardı, "beka"nın alınır satılır bir meta...

Mahallî seçimler yolunda "beka" tartışırken, daha doğrusu "beka" şahsî çıkar hesabına kurban edilirken Mustafa Kemal'i hatırlayan oldu mu?

Eğer hatırlasalardı, "beka"nın alınır satılır bir meta olmadığını anlarlardı.

Amerika'yla (Evangelist Siyonistlerle) başımız belâda... Bizi kafayı takmışlar; parçalamak istiyorlar. Üzerimize önce Cemaat'i saldılar. Baktılar darbeleri akîm kaldı; şimdi "maşa" kullanmadan açıktan kendileri saldırmaya başladılar.

1915 hâdiseleri sırasında, İstanbul'da ABD Büyükelçisi Morgenthau, 1916'da yayınladığı hatırlarından "Ermeni soykırımı" dediğini biliriz. Bir Yahudi olan büyükelçi, Siyonist faaliyetlere giriştiği gibi,  ülkemize sokulan misyonerleri de koruyup kollamıştır. Wilson Prensipleri'nin Türkiye'yi parçalayacak 12. maddesini burada yazmıştık.

ABD, Millî Mücadele'de de bizi yoklamıştır. Manda meselesine girmeyeyim şimdi. Mustafa Kemal'in diplomasisinden bahsedeceğim. ABD Ön Asya'ya bir heyet gönderir.  Nutuk'tan okuyalım (sadeleştirdim):

"...memleketimizde ve Kafkasya'da tetkikat yapmak üzere Amerika Hükûmeti, General Harboard'un başkanlığında bir heyet göndermişti. Bu heyet Sivas'a geldi. 22 Eylül 1919 günü General Harboard ile uzun uzadıya konuştuk. Generale, millî harekâtın maksat ve gayesi ve teşkilât ve millî birliğin ortaya çıkış sebe­bi, gayrimüslim unsurlara karşı olan hissiyat ve ecnebîlerin memleketimizdeki menfî propagandası ve icraatı hakkında mufassal ve delilli olarak beya­natta bulundum. General'in bazı garip sorularına da muhatap kaldım. Meselâ; millet tasavvur edilebilen her türlü teşebbüs ve fedakârlıkta bulunduktan son­ra dahi muvaffak olunamazsa ne yapacaksın?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar