Başbağlar sızısı

PKK, 5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünü bastı ve 33 masumu şehit etti. Üç gün önce 2 Temmuz'da Sivas'ta vahim hâdiseler olmuş ve Madımak Oteli önünde toplanan protestocular...

PKK, 5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünü bastı ve 33 masumu şehit etti.

Üç gün önce 2 Temmuz'da Sivas'ta vahim hâdiseler olmuş ve Madımak Oteli önünde toplanan protestocular içinden çıkan bir şuursuz oteli ateşe vermiş, 33 kişi dumandan zehirlenerek, dört kişi de protestolar sırasında içeriden ve dışarıdan atılan kurşunlarla vurulup hayatını yitirmişti. Madımak Oteli hâdisesi Sivas halkının dinî ve millî hassasiyetini umursamadan birtakım şenlikler, konferanslar düzenlemek istenmesinin neticesidir. 

Her iki hâdise yüreğimizde yaradır.

Başbağlar'da 5 Temmuz'da şehitlerimizi anmak için tören düzenlendi. Törende, Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Ali Dikkaya savcılardan Başbağlar köyü katliamına dair ceza davasının yeniden açılmasını talep ettiklerini söyledi. Bir netice çıkmaz.

O bölgede faaliyet göstermiş bir eski PKK'lıyla görüştüm. Burada daha önce de yazdım. Bir başka sebepten de yeri geldi. eski PKK'lıyla konuşmamı özetleyeceğim.

"Bir başka sebepten…" dedim. "Türk" deyince hırsından tepesinde pıtrak biten Selahaddin E. Çakırgil (nam-ı diğer Selahaddin Eş) Başbağlar katliamına dair yazmış. Diyor ki:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar