Ayasofya'nın bir daha fethi

Ayasofya'yı bir daha fethettik. Allah "Fatih" R. T. Erdoğan'dan razı olsun!Üzerinde durulmayan bir mesele mekân kutsanması. İslâm'da tek kutsal mekân "Kâbe"dir. Mescid-i Aksâ da akla gelebilir. İlk kıble oluşundan...

Ayasofya'yı bir daha fethettik. Allah "Fatih" R. T. Erdoğan'dan razı olsun!

Üzerinde durulmayan bir mesele mekân kutsanması. İslâm'da tek kutsal mekân "Kâbe"dir. Mescid-i Aksâ da akla gelebilir. İlk kıble oluşundan dolayı ümmet için sadece bir kıymeti vardır.

Hristiyanlar Ayasofya'yı kutsamışlardır. Biz de onların "kutsal" mekânını aldığımız için bir kutsiyet atfediyoruz. Meseleyi o kadar basitleştirdik ki, kolumuzu sallayıp parmağımıza şekil vererek "Nah işte!... Nasıl da...dik!" diyoruz. Tövbe estağfurullah!

"İstanbul fethedilecektir..." hadisini hatırlayın! Var mı hakikaten böyle bir hadis?

Güçlü râvi bağı kuranlar olmakla beraber fetih hadisi Kütüb-i Sitte'de yer almaz.

Bir ilâhiyatçımızın değerlendirmesi, bir başka yorumu da beraberinde getiriyor.  İlâhiyatçımız, Fetih hadisinin uydurma değil, sahih olduğuna dair, râvi silsilesini veriyor ve şu sonuca varıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar