'Algı örgütü' ne yapar?

İnternette İsveç Başbakanı'nın R. T. Erdoğan hakkında söylediği iddia edilen sözler dolaştırılıyor. Bu tür sözler kim bilir daha ne kadar var. Zaten tivit attıklarında da olmayacak söz ediyorlar....

İnternette İsveç Başbakanı'nın R. T. Erdoğan hakkında söylediği iddia edilen sözler dolaştırılıyor. Bu tür sözler kim bilir daha ne kadar var. Zaten tivit attıklarında da olmayacak söz ediyorlar. Her biri takibe uğruyor, çoğu tutuklanıyor.

Şu sözleri bir ülkenin başbakanı söyleyebilir mi hiç:

"Sanıyorum şu an için Sayın Erdoğan'ın sataşmadığı az sayıdaki Avrupalı liderlerden biri konumundayım ancak açık yüreklilikle İsveç halkına ve Avrupa kamuoyuna ifade etmek isterim ki benim Sayın Erdoğan ile bir söz düellosuna girmek gibi bir niyetim yok. Zira karşı karşıya olduğumuz şey örgütlü bir kör cehalet ve ben bunun ile baş edebilecek alt- kültüre sahip değilim."

Çok çirkin, çok yakışıksız. Macron bile bu kadarına cesaret edememişti. Sadece telefonlarına katlanmaktan bahsetmişti.

Biz de burada R. T. Erdoğan'ın parti taassubunu, kanunî sınırlar içinde olsa dahi muhalefet edenlere "düşmanca" diyebileceğimiz tavrı üzerine gidiyoruz. Ama yukarıdaki sözleri İsveç Başbakanı söyledi diye ortaya çıkmak ve yaymak asla kabul edilemez. Madem İsveç Başbakanı söyledi, o zaman İsveç gazetelerinden kaynağının gösterilmesi, o dilden metnini verilmesi gerekmez mi?! Macron'un hadsiz sözlerinin kaynağı verilmişti.

Bu örneği alışımın bir sebebi var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar