AKP'de hızlı kopuş

Ak Parti içinde kavga kızışıyor. Abdullah Gül'ün ve Ahmet Davutoğlu'nun birer gün arayla peş peşe açıklamaları, Türkiye'den çok uzakta, Japonya'da bulunan R. T. Erdoğan'ın canını fena hâlde sıkmış olmalı.

A. Gül ve A. Davutoğlu öyle konuştular ki, hedef doğrudan kendisi.

Gül de Davutoğlu da öyle yabana atılacak, Ak Parti'nin yılmaz savunucularının saldırılarıyla sindirilecek isimler değiller. İkisi de bu partinin temel direkleri idiler. Şimdi, ayrı ayrı parti kuruyorlar.

Abdullah Gül, asıl AKP'nin önünü açan isim. 2000 yılında, Fazilet Parti'nin kongresinde görünürde Recai Kutan, perde arkasında Erbakan karşısında 633-521 gibi beklenmedik az bir oy farkıyla genel başkanlığı kaybedişi, Ak Parti'nin kurulmasının önünü açmıştır. Ve daha ötesi Ak Parti içinden çıkan cumhurbaşkanı... Cumhurbaşkanlığından sonra partiye gelir, genel başkan olur korkusuyla, Gül'ün vazifesinin resmen tamamlanmasından bir gün önce kongreye gittiler. Bu tavır, partisine bu kadar emek vermiş, R. T. Erdoğan'ın önünü açmış bir şahsiyete karşı menfi tavrı gösterir mi, göstermez mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar