Ak Parti'yi korkutur mu?

Yeni parti kuracaklar, Ak Parti'yi korkutur mu? (Ak Parti derken, bir zat var, ötesi ve berisi yok. O zatın ismini parti yerine koyabilirsiniz.)Abdüllatif Şener, 2009'da, her şey yolunda giderken, ortaya çıktı. Hazırlığı da yoktu...

Yeni parti kuracaklar, Ak Parti'yi korkutur mu? (Ak Parti derken, bir zat var, ötesi ve berisi yok. O zatın ismini parti yerine koyabilirsiniz.)

Abdüllatif Şener, 2009'da, her şey yolunda giderken, ortaya çıktı. Hazırlığı da yoktu, etrafı da... Netice alamadı.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun durumu farklı. Ülke dibe doğru inerken ortaya çıktılar. Öyle ki, Saray, kendisinden başka kimseye güvenmez oldu. Zamanında birlikte başarıya imza attıkları kim varsa uzağa düştü veya düşürüldü.

Kendilerinde "ilâhî" güç görenler, kimseyi umursamazlar. Ben varken, başkasına ihtiyaç duyulmaz, derler. O kadar güvensizler ki, kul köle olamayanların dışında kimseyi kabul etmezler.

En yakın akraba, para musluğunun başında. Güvensizliğin derecesini burada ölçebilirsiniz.

Ahmet Davutoğlu'nun dedikleri Karar gazetesinde ilk röportajın Ali Babacan'la yapılması düşündürücü. Acaba, "Biz herkese açığız; fikrimiz hür!" mü demek istediler? (Dolayısıyla A. Davutoğlu böyle mi düşünüyor?), yoksa "Ali Babacan eteklerindeki taşı döksün, bir görelim. Sonra Ahmet Davutoğlu gereğini yapar." mı, dediler? A. Davutoğlu cenahının olduğu iddia edilegelen gazetede, A. Babacan'a kapı açarak, "Birleşmeye hazırız." mı demek istediler? Tabiî Ali Babacan, bile bile mülakata razı olmuşsa, iki taraf arasında el altından görüşüldüğü manasını çıkarabiliriz. Bölünme ikisine de zarar. Halkın, "Ak Parti'nin gidişatını beğenmeyenler ortaya çıktılar, aynı teşhisi koyuyorlar ama, ihtiraslarını gemleyemiyorlar, 'ben' kavgasına giriyorlar." diyeceğini muhakkak düşünüyorlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar