Ak Parti evdeki bulgurdan oluyor!

SEKAM (Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi) diye bir kuruluş, "15 Temmuz Askerî Darbe Girişiminin Öncesi ve Sonrasında Gençliğin Durumu" başlıklı bir araştırma yapmış.Araştırma...

SEKAM (Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi) diye bir kuruluş, "15 Temmuz Askerî Darbe Girişiminin Öncesi ve Sonrasında Gençliğin Durumu" başlıklı bir araştırma yapmış.

Araştırma, darbe öncesi 81 ilde yaklaşık 4 bin, darbe teşebbüsünden üç ay sonra 12 farklı ilde yaklaşık 2 bin olmak üzere toplam 6 bin civarında genç üzerinde yapılmış.

Çalışmanın nasıl yapıldığını anlatırlarken adlandırmaları da tuhaf. "Taksim Kadife Darbe süreci" demişler, sonra "Onun devamı mahiyetinde olan sosyolojik savaş amaçlı 15 Temmuz 2016 Askerî Darbe girişimi" gibi bir ifade kullanmışlar.

Araştırıcılar "prof.", "doç." unvanlı... İlim adamları bir araştırma için "Gezi/Taksim Olayları" ve "15 Temmuz 2016 Darbe girişimi" diyebilirler. Özel makalelerinde "kadife"den girip "sosyolojik savaş"tan (nasıl oluyorsa bu savaş!) çıkabilirler ama mutlaka dayanaklarını, delillerini de ortaya koyarlar. Genel bir araştırmaya peşin çerçeve çizemezsiniz. Darbeciler sadece askerler değil; siviller de. Karargâhlarında darbeyi idare edenler Fethullahçıların "imam" dedikleri örgütçülerdi!

Bir başka tuhaflık, araştırmalarını tanıtırken kullandıkları sıfat: "Oldukça ses getirecek olan araştırmamız..."

Mütevazı olunur, beklenmeyen sonuçların çıktığından falan bahsedilir. Peşin hüküm ilim erbabına yakışır mı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar