ABD'nin oyunu

ABD'nin başkanı Trump, bir taraftan da PKK/YPG'yi idare etmeye çalışıyor. Irak'ın kuzeyinde Türkiye'nin hemen öbür tarafında, devlet kurmaya kalkışan PKK'nın başlarından Şahin Cilo dedikleri teröristi...

ABD'nin başkanı Trump, bir taraftan da PKK/YPG'yi idare etmeye çalışıyor. Irak'ın kuzeyinde Türkiye'nin hemen öbür tarafında, devlet kurmaya kalkışan PKK'nın başlarından Şahin Cilo dedikleri teröristi aramış.

Trump'ın itibar ettiği terörist başı, "Öcalan'ın manevî oğlu" diye lanse ediliyor. Asıl adı Ferhat Abdi Şahin'miş. ("Öcalan'ın manevî oğlu" diye ikide bir yazmaları, PKK'ya hizmetten başka bir şey değildir. "Manevî" ve "oğul" arasındaki bağ bir sempatiyi de beraberinde getirir.) Bu Ferhat Abdi olsa olsa Abdullah Öcalan'ın sadık adamıdır.

Ferhat Abdi, daha önce Avrupa'da PKK'nın başındaymış. İmralı'da Abdullah Öcalan muhakeme edilirken birçok defa adı geçmiştir. 31 Mayıs 1999'da birinci duruşmada okunan Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame."42) HADEP-PKK İlişkisi" ara başlığı altında A. Öcalan'ın şu ifadesi yer alıyor:

 "18 Nisan 1999 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla benden CHP veya DTP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda Avrupa'daki görevlimiz Şahin (K) ŞAHİN vasıtasıyla görüş soruldu. Ben de her iki parti için yapılacak ittifak için olumlu görüş belirttim." (Arslan Tekin, İmralı'daki Konuk).

PKK'lıların bir kod adları oluyor. (K), "Şahin"in kod adı olduğunu gösteriyor. DTP dediği Hüsamettin Cindoruk'un kurduğu Demokrat Türkiye Partisi'dir. A. Öcalan, PKK'nın uzantısı HADEP için "İttifak kurabilirsiniz." diyor. İddianamede, HADEP ve ittifak arayışları uzun uzun anlatılmıştır.

18 Nisan 1999 seçiminde CHP, TBMM'ye girememiştir. Aşağıdaki değerlendirme, bir yüksek lisans tezindendir:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar