ABD yine bir oyun oynar

Trump'ın, Türkiye ile ABD'nin, Türkiye'nin 120 saat harekâtı durdurması antlaşmasından sonra attığı tivitlere baktım... "Harika" diyor, "Milyonlarca hayat kurtulacak!" diyor, R. T. Erdoğan'a teşekkür ediyor. Bir öyle...

Trump'ın, Türkiye ile ABD'nin, Türkiye'nin 120 saat harekâtı durdurması antlaşmasından sonra attığı tivitlere baktım... "Harika" diyor, "Milyonlarca hayat kurtulacak!" diyor, R. T. Erdoğan'a teşekkür ediyor. Bir öyle bir böyle tivitler. R. E. Erdoğan, Trump'ın tivitlerine cevap verme ihtiyacı duyuyor. İtidalli cevap.

Diğer tarafta Avrupa Birliği Konseyi, bizim Suriye'nin kuzeyindeki harekâtımız için toplanmış. Bir de bildiri yayınlamış. "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok!" dedirtecek bir bildiri... Orada ABD var; çekilin denmiyor. Orada Rusya var; çekilin denmiyor. Orada İran var; çekilin denmiyor. Ve orada, gizli bir el (İsrail) var; ortalığı bulandırmayın denmiyor... Laf hep bize!

Türkiye'de resmî rakamlara göre, 3 milyon 600 bin Suriyeli göçmen var. Kaçaklarla beraber iki katı. Büyük yük omuzumuza binmiş. Bu yetmezmiş gibi, hemen sınırımızın ötesinde Türkiye'yi tehdit eden bir devletçik kurulmaya kalkışılmış. Avrupa ülkeleri hiç oralı olmadığı gibi, bazen açıktan, bazen el altından destek veriyorlar. Sonra Türkiye, kendi sınırlarını tahkim etmeye, Suriyelilerin ülkelerine dönebilmeleri için teröristleri temizlemeye başlayınca feveran ediyorlar.

Bildiride "AB, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzey doğusundaki tek taraflı askerî harekâtını kınıyor." deniyor.

Ne demek tek taraflı?! Hepisine seslendik... Bu işi silah kullanmadan halledelim, dedik. Ne yaptılar; "Yaşasın PKK!" demeye gelen sözler ettiler.

Harekâta başlayınca IŞİD bahanesine sığındılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar