Nutuk'ta karıştırıcılar

ABD'sinden, Rusya'sından, İngiliz'inden, Fransız'ından... gına geldi...Şuna kesinkes inanmaya başladım... El-Kaide'si, IŞİD'i, Eş-Şebab'ı, Boko Haram'ı, İslâm adına İslâm dışı faaliyet...

ABD'sinden, Rusya'sından, İngiliz'inden, Fransız'ından... gına geldi...

Şuna kesinkes inanmaya başladım... El-Kaide'si, IŞİD'i, Eş-Şebab'ı, Boko Haram'ı, İslâm adına İslâm dışı faaliyet gösteren ne kadar eli kanlı örgüt varsa bunların üreticileri onlar. Nerede karışıklık çıkarmak istiyorlar, bir bakıyorsunuz, örgüt türetiyorlar... Sonra o örgütlerle mücadele edeceğiz, deyip, ülkelerin topraklarına giriyorlar. O kadar acımasızlar ki... örgüt bahanesiyle halkı katlediyorlar.

Yazdıklarıma isterseniz komplo teorisi deyin. Hâdiselerin seyrine bakıyorum, başka izah getiremiyorum.

Bütün çabalarına rağmen Türkiye'nin içini istedikleri gibi karıştıramadılar. Dev-Genç'ini çıkardılar, PKK'sını çıkardılar, bir sürü harf yığını örgütü başımıza musallat ettiler ama bütün saldırıları mevzi kaldı. Allah'a çok şükür hepsinin üstesinden geldik, geliyoruz.

Niye? Mayamız sağlam. Maya bozulursa, bir daha belimizi doğrultamayız. Şu zamanda, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan M. Kemal'e saldırdıkça saldırıyorlar. Biraz akılları olsa, biraz izanları olsa "Biz ne yapıyoruz!" derler. Her şeyi tartışabilirsiniz ama bir şeyi tartışamazsınız: Millî Mücadele'yi!

Mustafa Kemal, Nutuk'ta, daha başta, İngiliz ve Amerikan himayesi isteyenleri açıklar:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar