Yolsuzlukların üzerine gidilebilir mi?!

Sayıştay'ın raporları ne kadar örtbas edilmek istense de, vicdanlı müfettişler ellerinden geleni yapmışlar ve pek çok usulsüzlük ve yolsuzlukları ortaya çıkarmışlardır.Şu şartlarda...

Sayıştay'ın raporları ne kadar örtbas edilmek istense de, vicdanlı müfettişler ellerinden geleni yapmışlar ve pek çok usulsüzlük ve yolsuzlukları ortaya çıkarmışlardır.

Şu şartlarda doğrusu büyük cesaret. İzan sahibi insanlar Sayıştay'ın dürüst müfettişlerini alkışlamışlardır ama bu alkış sesi ne kadar duyulabilmiştir, ondan şüpheliyim. Sesler kısılıyor.

Müslümanım diyen insanlar, neden imkânları ele geçirince farklı "icraat"a gidiyorlar? Hakikaten anlayabilmiş değilim.

Ne yazık ki, Sayıştay Başkan Yardımcısı'nı, müfettişlerine "Ne bulursanız rapor etmekten çekinmeyin! Arkanızda ben varım!" dediği için olacak, vazifesinden ayrılmaya zorladılar.

Bir eski karar metnini vereceğim.

27 Mayıs 1960 darbesinden sonra idareyi ele alan Millî Birlik Komitesi (MBK), 22 Ağustos 1960 tarihli Resmî Gazete'de 9 numaralı "Sayıştay'da Yapılacak İnceleme ve Soruşturma Hakkında Karar"ı yayınlandı. Kararda şöyle deniliyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar