28 Şubat kimi büyüttü?

28 Şubat'ın üzerinden 22 yıl geçti. "28 Şubat" deyince, ciltler dolusu kitap yazılır. Yazıldı da. "Postmodern darbe" diye bir şey uydurdular. ("Modern sonrası" veya "modern ötesi" gibi bir anlama geliyor. Bunu uyduran da...

28 Şubat'ın üzerinden 22 yıl geçti. "28 Şubat" deyince, ciltler dolusu kitap yazılır. Yazıldı da. "Postmodern darbe" diye bir şey uydurdular. ("Modern sonrası" veya "modern ötesi" gibi bir anlama geliyor. Bunu uyduran da posbıyıklı bir gazeteciydi. Yurt dışında şimdi.) 28 Şubat açık açık darbe! Silâh kullanılmadığı için ben "örtülü darbe" diyorum.

28 Şubat despotluğu Recep Tayyip Erdoğan'ı ortaya çıkarmıştır. Bugünden düne baktığımızda başka bir şey söyleyemeyiz.

28 Şubat'ta hususiyetle başörtülülere zulmü öne çıkarıyorlar.  Şimdi neyin üzerine geliniyor? Bir Ak Partili "Tersinden 28 Şubat!" demedi mi?!

Ta 2002'de, "Erdoğan'ı kim büyüttü?" diye sormuşuz...  Başında olduğum haftalık Türkhaber gazetesinin kapak fotoğrafı R. T. Erdoğan. Altında bu soru yazılı. Gazete 29 Nisan 2002 tarihli ve daha üçüncü sayıdayız.

Kapakta yan anonslarda "Bozkırın haykıran şairi Muhtar Şahanov" başlığı var. Mustafa Armağan'la yaptığımız röportajı vermişiz. Sonra D. Ahsen Batur'un "Türkistan'ın Kara Günleri" dizisini anons ediyoruz... Altında merhum Durmuş Hocaoğlu'nun "Filistin Dersleri II: Araplara Dâir" başlıklı köşe yazısı. Sonra bir röportaj anonsu: "Gazeteci Umur Talu: Eleştiri gücü öz eleştiriden geçer"... Ve son olarak merhum Mehmet Gül'ün köşe yazısının anonsu: "Kim affediyor?". Mehmet Gül, o sıra milletvekili. Zamanındaki af tartışmalarına ışık tutuyor. (Mart ayındayız. Mehmet Gül'ün vefatının 11. yılı. Yine af tartışılıyor. Bu yazısını ele alacağız.)

Gazetenin münderecatı dolu... Bildiğiniz birçok insan yazıyor ve çok insanla yaptığımız mülakatı veriyoruz. Bir mülakat da Taha Akyol'la. Hürriyet'ten ayrılmak zorunda kaldı. Artık Karar'da yazıyor. Gazetenin ilk sayısında Bülent Ecevit'in kurduğu koalisyon hükûmetinin Millî Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu "Bana oy vermeyen sisteme karşı gelmiştir." demişti. Üç muhabirimiz vardı: Emine, Ayşe ve Semra... (Üçü de şimdi belli yerdeler. Emine'nin adı sık duyulur. Kendilerinden izin almadığım için soyadlarını yazmayacağım.) Emine'yi Taha Bey'e gönderdiğimi hatırlıyorum. "Bostancıoğlu neyi kastediyor?" sorumuza karşı Taha Bey "Herhâlde bu konuşmayı psikolojik savunma amaçlı yapmıştır." demişti. Bugün de, kendilerine oy vermeyenleri "Bekamıza kastınız var!" diye suçlamıyorlar mı?!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar