İlim böyle katledilir!

Üniversiteden ihraç edilen öğretim üyelerinin makaleleri, üniversiteler için yazılan ortak kitaplardan çıkarılıyormuş. Bilmiyorum ama hakemli dergiler yeniden basılırken dergilerden de...

Üniversiteden ihraç edilen öğretim üyelerinin makaleleri, üniversiteler için yazılan ortak kitaplardan çıkarılıyormuş. Bilmiyorum ama hakemli dergiler yeniden basılırken dergilerden de çıkarılıyordur.

"Hakemli dergi" diyorum. İlmî kriterlere uyup uymadığı kontrol edildikten sonra yayınlanmış makaleler birilerinin gazabı üzerimize gelmesin diye çıkarılamaz.

Kim olursa olsun, -ülke bütünlüğü için mücadele eden, zamanında canını ortaya koyan bir olarak söylüyorum- o kişi ülkeye kastetse dahi makalesini yok sayamazsınız, gölgeleyemezsiniz, silemezsiniz. Fikriniz varsa, ilminiz varsa, söyleyecek sözünüz varsa, siz de bir makale yazar tenkit edersiniz.

YÖK'ün kitaplara müdahalelerden haberi var mı? YÖK Başkanı'nın ilmini bilirim. Çalışmaları ciddîdir. Haberi olsa bu absürtlüğe kızar, "Siz ne yapıyorsunuz! İlim nedir bilmiyor musunuz!" der.

Bir akademisyen bir şey icat etmiş. Herkes faydalanıyor. Ülke bu icattan kâr ediyor. Adam, bir kitap bölümü olarak icadını anlatmış. Bu makale ayrıca hakemli dergide de yayınlanmış. Adamın beyni bir tarafta icada çalışırken, diğer tarafta PKK'ya ve Fethullahçılığa yamuluyor. Ne yapacağız? İcadı yok mu sayacağız!

Abesle iştigal etmeyelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar