İslâmcılar geriye bakmalı

Kerbelâ'da Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin katledilmeleri, Müslümanlar arasında derin yaradır. Bu "katliam" sadece halifelik tartışması değil, kabilecilik tartışması neticesidir. Katledilenler Hâşimîler...

Kerbelâ'da Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin katledilmeleri, Müslümanlar arasında derin yaradır. Bu "katliam" sadece halifelik tartışması değil, kabilecilik tartışması neticesidir. Katledilenler Hâşimîler, katledenler ise Benî Ümeyye'dir (Emevîler). Her ikisi de Kureyş'in birer koludur.

Cahiliye Dönemi'nden beri, zaman zaman bir araya gelseler, birlikte düşmana savlet etseler de, aralarındaki niza hiç bitmemiş, Hz. Peygamber'in torununu bile katletmeye kadar varmıştır.

Kabilecilik ve siyasî tercihler, düşmanlığı Hz. Peygamber'den sonra 'Hulefâ-i Râşidîn'den -Hz. Ebubekir dışında- Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali'nin katline kadar vardırmış, sonrası Hz. Hüseyin ve arkadaşları katledilmiştir. Hem de yürekleri dağlayan bir katliam. "Müslümanım" diye böyle bir düşmanlık güdemez, dersiniz.

Hz. Osman'dan bir örnek vereceğim. Zamanımızdaki İslâmcı zihniyetle ne derece örtüşüp örtüşmediğini göreceksiniz.

Hz. Osman Emevîlerdendi. Hilâfetinin ilk altı yılında gayet âdildi. Hâşimîler, destek veriyorlar, birlikte gazvelere katılıyorlar.

(Bizimkiler de iktidarlarının ilk yıllarında "âdil" görüntüsü vermişler, beklemedikleri çevrelerin desteğini bile almışlardı.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar