Sebep üretme iş yap!

Ekonomi dalgalı, bir iniyoruz, bir çıkıyoruz, diyeceğim ama görüntü sadece indiğimizi gösteriyor. İnsanlarımız daha yoksullaştığını istatistikler ortayla koyuyor. Hükûmetin kontrolündeki...

Ekonomi dalgalı, bir iniyoruz, bir çıkıyoruz, diyeceğim ama görüntü sadece indiğimizi gösteriyor. İnsanlarımız daha yoksullaştığını istatistikler ortayla koyuyor. Hükûmetin kontrolündeki istatistikler bile enflasyonu aşağıya çekemiyor. Şu görülüyor: Halk sadece "doymak" istiyor.

Biz meselelerimizi açıkça tartışmalıyız. Üstünü örtersek hepimiz kaybederiz.

R. T. Erdoğan: "Kriz, miriz sakın inanmayın. Bizde kriz, miriz yok. Bunlar manipülasyondur. Güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Öyle AVM'lerde şurada burada manipülasyon yapanlara aldanmayın." diyor. Diğer tarafta ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bambaşka şey söylüyor:

"Siz bir hanedan devleti kurarsanız Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezsiniz, hanedanın sorununu çözersiniz. Sarayı var mı, var. Uçakları var mı, var. Yeni bir uçağı var. İstediği gibi beslenebiliyor. Ejder tohumu muydu, neydi, badem sütüne kadar besleniyor. Halk perişan, Saray lale devrini yaşıyor. Şimdi böyle bir tabloda, böyle bir tabloyu yaratan kişiden Türkiye'nin ekonomik sorununu çözmesini bekliyoruz." (Cumhuriyet, 20 Eylül 2018).

"Halk sadece 'doymak' istiyor" deyince Orhun Kitabeleri aklıma geldi. 

Türk hakanları, sorgulayabilen, itiraz edebilen "bilgeleri" baş vezir yapmışlardır ve baş vezir yaparlarken "kimlik" sormamışlardır. Ama kimlik sormadıkları vezirler hakanların "asabiyet"i dairesine girmişlerdir. Burada "asabiyet"i kan bağı anlamamalıyız. Aynı inanç, aynı kültür görmeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar