Sevr şimdi daha anlamlı

ABD 10 bin km. öteden saldırıyor.Vahîdettin'in Sevr'i imzalayıp imzalamadığının bir anlamı yok. Çünkü Millî Mücadele başlamış ve Sevr Antlaşması/belgesi yırtılıp...

ABD 10 bin km. öteden saldırıyor.

Vahîdettin'in Sevr'i imzalayıp imzalamadığının bir anlamı yok. Çünkü Millî Mücadele başlamış ve Sevr Antlaşması/belgesi yırtılıp atılmıştır.

M. Kemal Nutuk'ta ısrarla "proje" der. Her fırsatta Sevr raftan indiriliyor, "proje" hayata geçirilmek isteniyor. "Şark Meselesi" ile "Sevr" arasında bir bağ vardır. Prof. Dr. Halil İnalcık ısrarla "Şark Meselesi"ne dikkat çekmiştir.

Vahîdettin'in "basiret"in nereye kadar olduğunu gösteren ikinci örnek, dün vermeye başladım, Osmanlı Meclis-i Mebusan üyesi Rauf Orbay'ın hatıralarıdır. Heyet üç kişidir ve değir ikisi heyetteki Abdülaziz Mecdi (Meclis başkan vekili) ve Mehmet Vehbi Hocalardır. Vahîdettin öyle öyle laflar etmiştir ki, insan bu lafları edeceğine, eğer millî mücadele başlatamıyorsa, tahtını bırakır gitmeliydi.

Vahîdettin, İşgalci İtilaf güçlerini kasteder. "Bunlar her şeyi yaparlar... Konuşmalarınıza dikkat edin." diyor. Satır arasını okursanız, "Zararını bana dokunur, beni tahttan indirirler!" demek istiyor.

Rauf Orbay'dan okuyalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar