Sevr'e 'belge' mi desek, 'antlaşma' mı desek!

Sevr, belge mi, antlaşma mı? Tartışma yersiz. Neticede Batı, Türkiye'yi bitirmek istemiştir. Bir metne iki taraf imza atmışsa bu bir antlaşmadır. Var sayalım ki vesika (belge) ne değişir? 433 maddelik Sevr metnini...

Sevr, belge mi, antlaşma mı? Tartışma yersiz. Neticede Batı, Türkiye'yi bitirmek istemiştir. Bir metne iki taraf imza atmışsa bu bir antlaşmadır. Var sayalım ki vesika (belge) ne değişir? 433 maddelik Sevr metnini incelediğinizde, başını İtilaf Devletleri'nin çektiği Batı'nın, Osmanlı'yı, lime lime etmek istediğini görürsünüz.  Türklere küçük bir alan bırakılıyor ama orada tutunmamız mümkün değil. Zaman içinde ya katledileceğiz ya Orta Asya'ya sürüleceğiz.

Elbette bu belge/antlaşmaya Vahîdettin de razı olmaz, olamaz! Ama eli mahkûm. Esir çünkü! İngilizler İtilaf içinde en güçlüsü ve ne derse yapmak mecburiyetinde. 

İngilizler, İttihatçıları, kendilerine karşı gördüklerini tutup tutup Malta'ya sürüyorlar. İstanbul'da, payitahtta bütün bu olanlar. Vahîdettin ise rüya ile amel derdinde!

Maksat Vahîdettin'i temize çıkarmaksa, Millî Mücadele'ye tavır konmuş demektir. Vahîdettin'in vatanseverliğinden kimse şüphe etmez, edemez. Ama "teslim" alındığını, elinin kolunun bağlandığını bilmemiz gerekir. M. Kemal'i Anadolu'ya Vahîdettin gönderdi, denir her vakit. Kim gönderecekti zaten. Anadolu'ya Millî Mücadele'yi başlatması için yolladı iddiası, sonra gelişen hâdiselere bakarsak, mantıklı görülmüyor. M. Kemal'in idamını isteyen de Vahîdedin. (24 Mayıs 1336 [24 Mayıs 1920] tarihli ferman.)

Şimdi yine aynı tezgâh... Sevr bir proje ve mutlaka hayata geçirilmek isteniyor.

R. T. Erdoğan'ın önceki gün anlattıkları dehşet verici. ABD, göz hapsindeki Papaz Andrew Brunson için, "Saat 18.00'e kadar serbest bırakacaksınız!" diye emir buyuruyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar