Hristiyanlarla diyalog

"Diyalog" kelimesi beni rahatsız etmiştir. 15 Temmuz'dan çok önce de bu rahatsızlıklarımı yazdım."Diyalog" derken, Hristiyanlarla kol kola girmeyi, Yahudilere toz kondurmamayı anlayanları biliyorsunuz.Papaz Andrew Brunson, Türk-Amerikan...

"Diyalog" kelimesi beni rahatsız etmiştir. 15 Temmuz'dan çok önce de bu rahatsızlıklarımı yazdım.

"Diyalog" derken, Hristiyanlarla kol kola girmeyi, Yahudilere toz kondurmamayı anlayanları biliyorsunuz.

Papaz Andrew Brunson, Türk-Amerikan ilişkilerini salladı. Papaz'ın ardındaki güç Evangelistler... Evangelistlerin derdi ise İsrail.  Karmaşık mesele. Buna girmeyeceğim.

Papaz'ın, bir arkadaşına 15 Temmuz'la ilgili gönderdiği iddia edilen mesajı düşündürücü. İddianameden alıyorum:

"Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız."

Papaz böyle "aptalca" bir mesaj atmış mıdır? 23 senedir Türkiye'de yaşayan ve bütün derdi Türkleri Hristiyanlaştırmak olan (Tabiî casusluğu var mı, yok mu o ayrı mesele) "Türkleri sallayacak bazı olaylar" beklentisi tuhaf. Mesaj çelişkili ve anlamsız. Bir şey var ama ne?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar