Eğitim ne olacak?

Seçimden sonraki haftalarda üniversite imtihanları başlıyor. İki gün sürecek... Eğitim bu iktidarın yaz-boz tahtası oldu. Zihinlerinin bütün çeperlerine yayılmış imam hatip şablonunu her sahaya yayabilir...

Seçimden sonraki haftalarda üniversite imtihanları başlıyor. İki gün sürecek... Eğitim bu iktidarın yaz-boz tahtası oldu. Zihinlerinin bütün çeperlerine yayılmış imam hatip şablonunu her sahaya yayabilir miyiz saplantısı beyinlerini oyuyor. Düşünüyorum, düşünüyorum başka sebep bulamıyorum.

Çöküntü de bu saplantıyla başlıyor tabiî...

Dünyada eğitim yeni keşfedilmiyor. İleri gördüğün ülkeleri incelersin, bir rapor ortaya koyarsın, kendi ülkenin şartlarını göz önüne getirir ve en iyi eğitim öğretim sistemini hayata geçirmeye çalışırsın.

Sayısını unuttuk, kaç Millî Eğitim Bakanı değişti? Bakanla başlayan ve bakanla biten mesele değil bu... Tek kişi düşünür ve tek kişi karar verirse, bakanlar hiçbir şey yapamaz. Ancak "Yüksek Makam"a evrak getirir götürür. Nitekim öyle oluyor.

Kimsenin dillendirmediğini dillendireyim: Çöküntüler "Tek Adam"ın kapasitesinin sınırlarını da belirler. 

Bir gecede dershaneler değişti... Bir gecede TEOG değişti... Bir gecede üniversite imtihanları değişti. Ne yazık ki, değişiklikten en son haberi olan da Millî Eğitim Bakanı/bakanları idiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar