Dinde şarlatanlık

Cemaat liderlerinden biri "İktidardakilere aykırı laf ettiği için" mahpus. Adana merkezli söz konusu cemaatin (örgütün) iddianamesinde çok dikkat çekici satırlar yer alıyor. Öyle satırlar ki, bütün...

Cemaat liderlerinden biri "İktidardakilere aykırı laf ettiği için" mahpus. Adana merkezli söz konusu cemaatin (örgütün) iddianamesinde çok dikkat çekici satırlar yer alıyor. Öyle satırlar ki, bütün cemaatlere (örgütlere) uygulayabilirsiniz. O satırları kısaltarak vereceğim. Eminim siz de, bir savcı meselenin künhüne ancak böyle varabilir diyeceksiniz.

Şunu peşin söyleyeyim... Bütün dünyada, İslâm veya İslâm dışı ülkelerde, dinî yapılanmalar mevcuttur. Herkes kendi dinini yaymak ister. Kişi tek başına yola çıksa ne kadar mesafe alabilir ki... Grup olarak, dayanışma içinde örgütlü çalışılırsa başarı daha yüksektir. Türkiye'de zamanında misyonerlerin örgütlü çalışmayla nasıl mesafe aldıkları biliniyor.

Bir Arap ülkesinde bir Rabıta yöneticisini dinlemiştim... Komünizm daha çökmemişti. Bulgaristan'da Türklere öyle zulümler yapılıyordu ki... Rabıta yöneticisi bu Müslümanlara yardımdan bahsetmiş ve beni heyecanlandırmıştı. Ne güzel böyle örgütler dedirtiyordu insana... Elbette bağlı olduğu devletin çıkarları öndeydi. Sonra bu Rabıta çok tartışıldı.

Cemaat var olsun... Ama Allah rızası için var olsun; şeyh rızası için değil. Hele siyasete bulaşan cemaatin İslâma yapacağı hiçbir hizmeti yoktur; o cemaat tefrik edicidir ve daha ötesi tekfir edicidir!

Bu işler böyle...

Adana merkezli cemaat için hazırlanan iddianameden bir bölüm:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar