Bir mahpusun feryadı (1)

Seçim beyannamelerini bir bir açıklıyorlar. Beyanname açıklasan ne olur açıklamasan ne olur. Âdet yerini bulsun. 250 bin insan hapishanelerde üst üste nöbetleşe yatıyor ve binlerce "Fethullah mağduru"...

Seçim beyannamelerini bir bir açıklıyorlar. Beyanname açıklasan ne olur açıklamasan ne olur. Âdet yerini bulsun.

 250 bin insan hapishanelerde üst üste nöbetleşe yatıyor ve binlerce "Fethullah mağduru" ayları geçtik artık yılı devirdi, bir yıl daha devirseler yıllardır diyeceğiz, mahkemeye çıkma gününü bekliyor. İşinden edilenleri rakama vuramıyorsun!

Nasıl bir eziyet bu böyle! Önce kendinizi sorgulamanız gerekirken, sokaktan topladığınız, darbeden habersiz, kanmış, yolunu şaşırmış, kanunların tanıdığı haklarla ister istemez yolu kesişmiş birlerce insan hapse tıkılır mı? Geride kalanları aç sefil bırakılır mı?

Birçok mektup geliyor. İlk defa bir mektubun tamamını vereceğim. Mektubu Kandıra Cezaevi'nden Prof. Dr. Turan Uslu gönderdi. "Sakıncasız" mektup. Damgası var: "T.C. 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Mektup Okuma Komisyonu / Görülmüştür".

Turan Uslu kimmiş, diye girdim. Karşıma Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'nun yazısı çıktı... Diyor ki:

"Hakikaten kederli olan, yardım bekleyen insanların hesabı dört bir taraftan yardım bekleyen tivitlerle dolu. Ki bunlardan birisi yıllarca kuru iğne tedavisi yaptırdığım Prof. Dr. Turan Uslu'nun oğluna ait. Turan Uslu'nun bir an önce hâkim karşısına çıkarılması için dua ediyorum. Benim gibi dua eden çok hastası vardır muhakkak. Ama kas hastası olan oğlu için gerçekten çok üzüldüm/üzülüyorum." ("Haberin yükü-2", Yeni Şafak, 1 Mart 2017).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar