Tehlikeli popülizm

Adına "Kürt sorunu" dediğiniz an saptırırsınız; yol çatallaşır.CHP'li Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önceki akşam Fox TV'deydi.  Biraz dinledim. Soruyu soran Fox TV ekibi yanlış yerden girdi. Ne...

Adına "Kürt sorunu" dediğiniz an saptırırsınız; yol çatallaşır.

CHP'li Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önceki akşam Fox TV'deydi.  Biraz dinledim. Soruyu soran Fox TV ekibi yanlış yerden girdi. Ne demek "Kürt sorunu"?!

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilirse yardımcısından biri "Kürt" olacakmış. Her partide etkili makamlarda "Kürt" var. MHP'dekileri sayayım mı? Nasıl olacak? "En siyasî Kürtçü benim yardımcım" mı diyecek? En ayırımcısı en makbulüdür! 

Toplumu farklılaştırmak için Anayasa'yı değiştirmeniz gerek. Önce mevcut Anayasa'nın dibacesi okunmalı... Anayasa'nın özü o "Başlangıç"ta.

Türkiye'de onlarca etnisiteden bahsediliyor. Her etnisiteden bir c. başkanı yardımcısı alınsın. Bir de alt birimler kurulsun. Her etnisiteyi, kendi ifadeleriyle, "sorun" saysın, hangi hakları verileceğini veya ileride ülkemizin neresinde bir etnik devlet kurulacağını da söylesin.

Bütün etnisiteler bizim insanımız. Etnisiteyi araştırmak ilim adamlarına bırakılmalıdır. Siyasetçiler, bir "ad" verirlerse, millî birlik zedelenir, neticesi bölünmeye götürür. Bölünme herkesin kaybıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar