İsrail kalır mı dersiniz?

İsrail askerleri yine yaptı yapacağını... Filistinlileri katlettiler.  İsrail, 70 yıl önce kuruldu. 2 bin yıllık idealdi. 19. yüzyılda Siyonizm kök saldı, 20. yüzyılın ilk yarısında İngilizler...

İsrail askerleri yine yaptı yapacağını... Filistinlileri katlettiler.  İsrail, 70 yıl önce kuruldu. 2 bin yıllık idealdi. 19. yüzyılda Siyonizm kök saldı, 20. yüzyılın ilk yarısında İngilizler kuruluşta başı çektiler. 1917'de İngiltere Dışişleri Bakanı Balfour'un deklarasyonuyla İsrail'in temeli atıldı.

Tarihe bakıyorsunuz... Yahudiler bedel ödeye ödeye gelmişler. Uzun zamandır zihnimi meşgul ediyor. Neden bedel ödediler? Biraz dönüp kendilerine mi bakmaları gerekir?

Dün "Sınırsız millet: Yahudiler" başlığını kullandım ve Kur'ân-ı Kerîm'de Yahudi karakterinin belirgin özelliklerinin nasıl verildiği gösterdim. O belirgin özellikleri okuduğunuzda, Yahudilerin dikkatleri muhakkak üzerlerine çekeceklerini ve "menfî" kişilik sergileyeceklerini görürsünüz. Kur'ân'da, "lanetlenmeleri" dışında, belirttiğim gibi "üstünlükleri" de zikredilir (Bakara, 2/47, 122):

 "Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi (bir zamanlar) cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın." (Diyanet Vakfı meali).

"Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) âlemlere muhakkak üstün kıldığımı hatırlayın." (Ali Bulaç meali).

Çok tartışıldığı için iki ayrı meal verdim. Ayrıca Arapçalarını da karşılaştırdım. "Bir zamanlar", "bir dönem" gibi açıklamaya gerek var mı? Yanlış anlama olmasın, diye yapmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar