Dokuz Işık tartışmasına nokta!

Burada Alparslan Türkeş ve Dokuz Işık'tan bahsetmiştik.Sabah gazetesinde Hıncal Uluç lafa girmiş ve şunları yazmıştı:"Yeni Çağ'da "Türkeş ne kadar biliniyor" başlıklı bir köşe...

Burada Alparslan Türkeş ve Dokuz Işık'tan bahsetmiştik.

Sabah gazetesinde Hıncal Uluç lafa girmiş ve şunları yazmıştı:

"Yeni Çağ'da "Türkeş ne kadar biliniyor" başlıklı bir köşe yazısı dikkatimi çekti. İddialı bir laftı. Aslan Tekin yazmış. Hemen daldım. / 'Milliyetçilik tabii ki Türkeş'le başlamadı. Hatta Dokuz Işık da Türkeş'le şekillenmedi' diyordu daha yazının başında. Onu görünce gerisini okumadım. / Türkeş'i bilmeyen birinin 'Türkeş ne kadar biliniyor' demeye hakkı var mı?."

Yazısını devamında "9 Işık'ı şekillendiren ve Ülkücü Cephe'ye süren Alpaslan Türkeş'tir. / CKMP Genel Sekreteri olan Babam Fuat Uluç ... 9 Işık'ı yazmaya başladı...  (Ben) Sayfa sayfa daktilo ettim, 9 Işık'ı." demişti.

Daha önce Hıncal Uluç'un yanılgısını ortaya koymuş, doğrusun yazmıştım. Girip ayrıntısını okuyabilirsiniz. Bir başka delil getireceğim.

Ahmet Karabacak, Türkeş hareketi başlattığında İstanbul'da çevresindeydi. Millî Hareket Yayınevi ve kitapevini kurmuş, Millî Hareket dergisini yayınlamıştır.  Dokuz Işık'ın nasıl ortaya çıktığını bilecek bir isim. Tartışmaya nokta koyan yazısı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar