Sandığı bırak sınıra bak!

Seçimi tartışıp sayfa sayfa yazmanın bir anlamı yok.Şu anda Türkiye'nin Orta Doğu'da ne yapabileceği üzerinde durmalıyız. Suriye ve Irak basamak... Hedef Türkiye.Orta Doğu şekilleniyor... Neresinden bakarsanız...

Seçimi tartışıp sayfa sayfa yazmanın bir anlamı yok.

Şu anda Türkiye'nin Orta Doğu'da ne yapabileceği üzerinde durmalıyız. Suriye ve Irak basamak... Hedef Türkiye.

Orta Doğu şekilleniyor... Neresinden bakarsanız bakın bizimle doğrudan ilgili. Misak-ı Millî diyorum, başka bir şey demiyorum.

ABD 1991'de, Irak'a saldırdı, Saddam'ı devirmek istedi. Irak'ın kuzeyine Barzani Devleti kurulması için zemin hazırladı. Dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal, daha önce bahsettiğim gibi, Kuzey Irak'a girmek istemiş, Alparslan Türkeş de bir destek mektubu göndermişti. Turgut Özal ile Türkeş'in hedeflerinin örtüşüp örtüşmediği üzerinde durmayacağız. O ayrı bir tartışma... Daha berilere gelelim. 1 Mart Tezkeresi Krizi var.

ABD 2003'te ikinci defa Irak'a saldırıyor. Saldırı başlamadan önce Türkiye'nin müttefik güçler arasında yer alıp almaması, Türkiye topraklarından hareket edilip edilmemesi tartışılmıştır. 1 Mart 2003'te oylanan ve Ak Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedilen tezkere; "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için Hükümet'e yetki verilmesine ilişkin" idi.

Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu o sıra Genelkurmay Başkanı'ydı. Tezkereye dair asıl onun söyleyecekleri önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar