Ortak hedef ne?

Suriye işine, Irak işine bulaşmayalım derken, sanki ortada istikrarlı devletler var da arada bir arıza çıkmış, düzeltilmeye çalışılıyor gibi bir mantıkla konuşuluyor. (Özellikle "devlet" dedim;...

Suriye işine, Irak işine bulaşmayalım derken, sanki ortada istikrarlı devletler var da arada bir arıza çıkmış, düzeltilmeye çalışılıyor gibi bir mantıkla konuşuluyor. (Özellikle "devlet" dedim; "ülke" demedim... "Ülke"yi vatan kavramıyla eşitleyebiliriz; "devlet"i değil... Kastım, "emeksiz" kurulan devletler... Elbette bunlar Irak ve Suriye'dir.)

Irak ve Suriye... Tükenmiş/tüketilmiş iki devlet. Kim ne derse desin, kim görmek istemezse istemesin, kim kondurmak istemezse istemesin, bütün hesap İsrail'le bağlantılıdır. Aha bir tarafa yazın!

Şunu peşin söyleyeyim: Keşke Saddam'la, keşke Beşşâr Esad'la sürseydi. Orta Doğu'da, "demokrasi"den bahsedemeyiz. Gördüğünüz gibi bizim de eksenimiz, "demokrasi"den bahsedilemeyen noktaya doğru kayıyor.

Orta Doğu'nun kaderi böyle... En demokratik görülen "İsrail"dir. Onun da iplerini tutanlar dışarıda.

Orta Doğu'da istikrar söz konusu olmadığına göre, kim ne alabilirse hesabı içine girilmiştir.

Bölgemizde iki devlet karıştırılmıştır. İran ve Türkiye'nin karıştırılmak istenmeyeceğini düşünmek aptallık olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar