Neden icap etti?

İlk gençlik yıllarımızda, "Dönmeler", "Yahudiler", "Masonlar" denilince gözlerimiz fal taşı gibi açılırdı. Üç grup da birbiriyle iç içeydi. Birbirinden çıkmaydı. Muhakkak "tehlikeli"...

İlk gençlik yıllarımızda, "Dönmeler", "Yahudiler", "Masonlar" denilince gözlerimiz fal taşı gibi açılırdı. Üç grup da birbiriyle iç içeydi. Birbirinden çıkmaydı. Muhakkak "tehlikeli" idi.

Bir zaman Masonlar üzerine yazmıştım, Bizzat bana cevap vermişlerdi. Üstelik edepli dil kullanmışlar ve sormak istediğinizi sorun, demişlerdi. Sonra düşündüm: Keşke açık olsalar. Gizlilik insanı ürkütüyor.

"Dönme" (avdetî) Sabetay Sevi'nin yolunu takip eden, dışı Müslüman içi Yahudi olanlara denir. 12 Eylül öncesi, Abdi İpekçi'nin öldürüldüğü günlerde "Dönmeler" çok tartışılmıştı. A. İpekçi Milliyet gazetesinin genel yayın müdürüydü. "Dönme" olduğu yazılıp söylendi.

Prof. Dr. Yalçın Küçük kafayı dönmelere takmış. Mum ışığıyla "dönme" arıyor. Kitaplarının hiçbirine itibar etmedim ve hiçbirini okumadım. 

Dönme de olur, Yahudi de olur, Mason da olur. Ülke aleyhine gizli bir faaliyetleri varsa, elbette söyleyecek sözünüz de vardır.

Yahudiler için de, hesabı şöyle, hesabı böyle denmiştir. Millî Mücadele döneminde diğer gayrimüslimlerden farklı olarak ülke bütünlüğünü savunduklarını biliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar