HDP'yi kim koruyor?

Vatan Partisi, PKK'nın güdümündeki HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi. Dilekçeyi bizzat veren partinin Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem: ...

Vatan Partisi, PKK'nın güdümündeki HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi. 

Dilekçeyi bizzat veren partinin Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem"Türkiye düşmanlarını öven bir siyasi parti meşru değildir." dedi:

 "Ankara'da geçen hafta HDP'nin kongresi yapıldı. Orada HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, Divan Başkanı Sırrı Süreyya Önder, kongrede eş başkanlığa seçilen Pervin Buldan, Afrin Harekâtı'nı eleştiren, PKK/PYD terör örgütünü öven, Mehmetçik'e sıkılan kurşunları öven açıklamalar yaptılar. Ayrıca bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan'ın posterleri duvarlara yansıtıldı. Bu densiz tavırlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu parti yöneticileri hakkında bir soruşturma açtı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kişisel sorumluluklarla ilgili yaptığı başvuru elbette önemlidir ama yeterli değildir. Türkiye siyasî hayatında, Türk devletinin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne karşı duran, onu arkadan hançerleyen, Türkiye düşmanlarını öven bir siyasi parti meşru değildir, gayrimeşrudur. O partinin hemen kapatılması gerekir. Bunu yapacak olan makam Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'dır. (...) Bu partinin parlamentoda vekillerinin olması da doğru değildir. Türkiye'nin yürüttüğü mücadeleye zarar vermektedir. Bu mücadele sadece şehitler vererek yürütülemez. Bu çabaya bütün devlet kurumlarının omuz vermesi gerekir. Aynı şekilde devletin adli kurumları da görevini yapmalıdır."

Avukat Nusret Sanem'in tespitlerinde bir abartı, bir kasıt var mı?

R.T. Erdoğan, salı günü partisinin grup toplantısında: "Şu anda terör örgütünün uzantısı durumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor. Şehit haberleri alındığında atılan sevinç naralarını medyadan gördük." demişti.

"Reis" bunu dedikten sonra, savcıların sessiz kalacağını düşünemeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar