Şapka meselesi...

Bizim bahsettiğimiz Frenk mukallidi şapka değil. Bu tartışmalar zamanında yapıldı. Hâlâ yapanlar var. Akılları sıra tavır koymak için kırmızı fes takıyorlar. Hangi başlığı...

Bizim bahsettiğimiz Frenk mukallidi şapka değil. Bu tartışmalar zamanında yapıldı. Hâlâ yapanlar var. Akılları sıra tavır koymak için kırmızı fes takıyorlar. Hangi başlığı alırsan al, "İslâmî" değil. Takabiliyorsan taylasanlı sarık tak. "Taylasan ne ki?..." diyeceksiniz. Özellikle bir cemaatin kesif bulunduğu mekânda camiye gidenler, önlerde oturan bazı sarıklıların arka kısmında kravat ucu gibi bir uzantı görürler. Bu taylasandır. Dediklerine göre, Hz. Peygamber'in tercihidir. Soldan omuz küreğinden değil, sağ omuz küreğinden sarkıtılır. Nereden çıktı, nasıl çıktı? Bunlara girmeyelim.

Şapkadan bahsedecektik. Bizim şapka dediğimiz düzeltme işareti "^" a ve ı-i, u-ü üzerine ya sesi uzatmak ya da okunuşu düzeltmek için konulur. 

12 Eylül öncesi Türk Dil Kurumu "^" işaretini tümden kaldırmıştı. Kimileri inadına, Arapçadan, Farsçadan gelen hemen her kelimede, uzatmalara ve ayın'lara bu işareti sıralarlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar