Ali Erbaş ölçü olsun!

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, baktım, ağırlık Hristiyanlık olmak üzere, Yahudilik, Müslümanlık ve misyonerlik üzerine çalışmış. Emek verdiği belli. Dipnotları yerli...

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, baktım, ağırlık Hristiyanlık olmak üzere, Yahudilik, Müslümanlık ve misyonerlik üzerine çalışmış. Emek verdiği belli. Dipnotları yerli yerince kullanmış. (Öyle demeyin... Dipnot kullanmak, mümkün olduğu kadar kaynağa inmek, mukayese etmek, lafazanlıktan kaçınmak, mücmel netice çıkarmak... Esas ilim bu. Yorumlar araştırma değildir, ilim değildir.)

Darbenin imamı gösterilen kişinin doktora tezi savunmasında bulunması Cemaat'in kuruluşlarında yer alması, toplantılarına katılması, onun, bu gruba bağlılığını gösterir mi?

17/25 Aralık miladını uydurdular. Uyduranlar, esasında, kendilerini kurtarmak için böyle bir çıkış yaptılar.

(Ara not: 14 Temmuz 2016'da, yani darbe teşebbüsünden bir gün önce yazdıklarımı bir okuyunuz:

 "17 Aralık tsunamiye yol açan büyük bir deprem... Dalgalar, telefona takılan herkesi yuttu. 17/25 Aralık, sonra sonra düşünüyorum da, hakikaten, "birinin" ısrarla dediği gibi darbe... Bir hesaplaşma, "birini" devirme histerisi olmasa, delil toplayıp böyle bir darbeye, böyle bir çılgınlığa kim cüret edebilir?!" (Arslan Tekin, "Rıza-sıfırlama bağlantısı?", Yeniçağ, 14 Temmuz 2016).

"Rıza korkusu"nun nereye varacağını da ta o zaman yazmışım. ABD'ye giden önce Rıza'yı, sonra dilinin ucuyla F. Gülen'i istiyor. Bu yazıdan bir gün sonra histerikler yine harekete geçiyorlar. Yazımda "histeri"nin tarifini de veriyorum.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar