15 Temmuz bitti mi?

Bu yıl geçen yıla göre, daha bir dârâtla, büyük bir debdebeyle darbeyi önleme şenlikleri düzenliyorlar. Ankara payitaht ama İstanbul Atatürk Havaalanı'nda milyonları toplamak istiyorlar.

İşkillenmiyor değilim! Ya İstanbul seçimindeki, sonlarını işaret eden büyük yenilgiyi 15 Temmuz kutlamalarıyla setretmek istiyorlar ya da bilmediğimiz bir şeyler var. "Uyuyan hücreler"e "Gelmeyin ha! Milleti üzerinize salarız." mı demek istiyorlar? 

 "Uyuyan hücreler" hakikaten mevcut mu? Darbeden sonra hâlâ haberleşmelerinden bir şey anlamadım. Ankesörlü telefonla neyi halledecekler ki... Bu tür telefonlaşma nasıl delil oluyor? Konuşma muhtevası biliniyor mu? Ya takip etmediğim için bilgisizim ya da birileri bizden bir şeyler gizliyorlar.

"Cemaat", "cemaatçilik" nedir diye sorduğumuzda nasıl cevap verirsiniz? Cemaatin sosyolojik tarifine girmeyeceğim.

Cemaatlerin bir yerleri ele geçirme çabasını hep fesatlık olarak gördüm. Çünkü "Ben varım, benden başkası yok." noktasına geliyorlar, "insan"ı görmüyorlar. Bu tür cemaat zihniyetiyle yetişen iktidar mensupları da, kendilerine "iman" edenlerden başkasını "adam" yerine koymamayı bırakın, "düşman" görüyorlar. İşte "cemaatçilik" böyle bir şey.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar