Zihin kontrolü ile ülke yönetmek!

Stephen Kinzer, "Baş Zehirleyici" adıyla yeni çıkan kitabında, soğuk savaş döneminin ilk yıllarında CIA'nın zihin kontrolü üzerine 10 yıl süren gizli bir program üzerinde...

Stephen Kinzer, "Baş Zehirleyici" adıyla yeni çıkan kitabında, soğuk savaş döneminin ilk yıllarında CIA'nın zihin kontrolü üzerine 10 yıl süren gizli bir program üzerinde çalıştığını yazdı.

Stephen Kinzer, kitabında, "Çok gizli yürütülen bu çalışmalarda deneylerin ne kadar cana mal olduğunu tam olarak bilmek mümkün değil ancak bir kısmı öldü ve birçok insanın hayatı kalıcı olarak yok edildi. Sanırım o zamanki zihniyet, bu projenin çok önemli olduğunu, zihin kontrolüne hakim olmanın küresel dünya gücünün anahtarı olduğuna inanıyordu" ifadelerini kullandı.

***

Dr. Sinan Canan, bir makalesinde "Zihin kontrolü gerçekten yapılabiliyor mu?" diye sorduktan sonra "Yüzde yüz hakikat. Her gün ona maruz kalıyorsunuz ama uzaktan. Bunu net söyleyebilirim" diye cevap vermişti.

Canan, "Kitlesel zihin kontrolü için ilk yapmanız gereken şey, nefsi disiplin altına almayı sağlayan eğitimi, inancı, kültürel yapıyı bertaraf etmektir... O işin ilk ayağı budur. Bunları havaya uçurursanız zihin kontrolü bütün insanların üzerinde tıkır tıkır çalışır." görüşündeydi.

Canan, zihin kontrolü için binlerce yöntemin bulunduğunu, mesela, yeni bir takım fikirlerin kabulünü kolaylaştırmak için eski değerlere saldırarak onları gözden düşürmeye çalışmanın, otorite kullanarak, grup/cemaat/rejim içindeki hâkim düşünceyi tehlikeye sokabilecek soruların önünün kapatılmasının, ayıplanmasının, cezalandırılmasının bu yöntemlerden sayılabileceğini belirtiyordu. .

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar