Zenginler ve gençler ülkeden niçin kaçıyor?

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başkan Donald Trump'a Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Türkiye olarak Suriye'deki Kürt güçlerin korunması konusunda teminat verdiğini...

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başkan Donald Trump'a Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Türkiye olarak Suriye'deki Kürt güçlerin korunması konusunda teminat verdiğini söyledi. Pompeo'nun kastı, YPG güçlerinin korunmasıdır!

Erdoğan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Ankara'ya gelmeden önce "Kürt savaşçıları koruma sözü verilmeden Suriye'den çekilmeyiz" demesine tepki gösterdi ama Pompeo da bu açıklamayla cevap verdi. 

Erdoğan, gazetecilerin Suriye'ye yönelik sorularına cevaben de, "Biliyorsunuz bir zamanlar Ayşe tatile çıkardı. Biz de 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz" dedi.

***

Telefonda bu atışmaları hatırlatan Nejat Eslen, "Arslan Bey, bu defa ben size bir soru sorayım, Türkiye, PYD/YPG güçlerini korumak için mi Fırat'ın doğusuna müdahale edecek? Türkiye nasıl bir strateji takip ediyor anlamadım. Bu nasıl bir akıl? Bu stratejiyi kim planlıyor?" diye sordu. Sonra da "Gerçi vereceğiniz cevap, 'Erdoğan'ın elma şekeri politikası' başlıklı yazınızda var ama inanılır gibi değil. Bunlar kimin politikası?" diye soruyu yeniledi.

Ben de Türkiye'nin başından beri Amerikan projelerini uyguladığını söyledim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar