Yurt dışında yaşayan Türklere "ikâmetini sildir" baskısı!

Aziz Nesin'in hikâyeleri neden çok tutmuştur. Çünkü hepsi komiktir ama gerçektir. Türkiye bir gariplikler ülkesidir. Yasalar sözde vatandaşın hukukunu korumak için çıkarılır ama uygulamada...

Aziz Nesin'in hikâyeleri neden çok tutmuştur. Çünkü hepsi komiktir ama gerçektir. Türkiye bir gariplikler ülkesidir. Yasalar sözde vatandaşın hukukunu korumak için çıkarılır ama uygulamada bütün işler yokuşa sürülür. Tabii bunun sorumlusu sadece bürokrasi değildir. Kişinin lehine veya aleyhine özel yasaların çıkarılabildiği bir ülkedir Türkiye!

Meselâ son olarak infaz indiriminden yararlanamayacak suçlar arasında MİT Yasası'na karşı işlenen suçlar da dahil edilince Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik ve 6 ay hapis yattı!

***

Bir garabet de ikâmet ile ilgili... Kanlıca'da, eşi yıllar önce vefat etmiş olan bir kadın, evinin bitişiğindeki boş arsayı, arsa sahibinin ısrarı üzerine satın alır. Arsanın üzerindeki tarihi yalı, eski sahibinin üzerindeyken yıllar önce yanmıştır. Vatandaş, bu arsayı, tarihi yalının resmini bulan ve yeniden inşa ettirmek isteyen oğluna satar.

Alım-satım vergisi olarak her iki taraftan da on birer bin lira vergi alınır. Anne, daha sonra tarihi eserleri canlandırmak amaçlı arsa alım satımlarından vergi alınmadığını öğrenir ve hem kendisi hem de umumi vekâletname aldığı oğlu adına itirazda bulunur. Kendisinin ödediği vergi, bıktırıcı işlemlerden sonra iade edilir. Oğlu adına ödenen para ise dokuz bin altı yüz lira genel sağlık sigortası prim borcu olduğu gerekçesiyle geri verilmez.

Anne, para peşinde değildir ama oğlunun İsviçre'de doktor olduğunu, orada sigortalı olarak yıllardır çalıştığını, kızının da yurt dışında sigortalı olduğunu, çifte sigortanın da yasal olarak mümkün olmadığını dolayısıyla bu primin hangi esasa dayanarak tespit edildiğini sorar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar