Yönetim felsefesi: "Gönlüm razı olmadı!"

Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı ilan edilmişti.

Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı" diyerek yasak kararını iptal etti.

***

Erdoğan'ın bu sözleri, Türkiye'de önemli kararların nasıl alındığını göstermesi bakımından önemlidir. Hani, bilimsel makalelerde, yazının girişinde "anahtar kelimeler" belirtilir ya Erdoğan'ın sözlerinde de anahtar kelime, "gönlüm" dür! Bu kelime, Erdoğan'ın yönetim anlayışının şifresi gibidir. Oysa bir ülke yönetiminde, "gönlüm razı oldu" veya "olmadı" gibi bir anlayışa yer yoktur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar