Yoksa ABD'nin de FETÖ'sü mü var?

Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Temmuz ayında yaptığı telefon görüşmesinde Demokrat başkan aday adayı, Joe Biden'ın oğlunun, Ukrayna'daki faaliyetleri...

Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Temmuz ayında yaptığı telefon görüşmesinde Demokrat başkan aday adayı, Joe Biden'ın oğlunun, Ukrayna'daki faaliyetleri hakkında soruşturma yürütülmesini istediğini yazınca, Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi, başkan hakkında azil soruşturması başlattı.

Haberde, Trump'ın Ukrayna liderine ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini söylediği iddia edildi. Trump ise telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını söyledi.

Trump, son olarak, paylaştığı videoda, Temsilciler Meclisi'ne sert eleştiriler yöneltti. Trump, halka hitaben, "Demokratlar, silahlarınızı, sağlık hizmetlerinizi, oylarınızı, özgürlüğünüzü, yargıçlarınızı ve her şeyi almak istiyorlar. Bunun olmasına asla izin veremeyiz çünkü ülkemiz daha önce hiç olmadığı kadar tehlikede. Hepsi çok basit, beni durdurmaya çalışıyorlar çünkü sizin için savaşıyorum ve bunun olmasına asla izin vermeyeceğim." dedi.

Trump, başka bir Twitter paylaşımında ise "Ülke tarihindeki en büyük ekonomiyi yaratan, ordumuzu şimdiye kadarki en güçlü ordu haline getiren, vergileri rekor düzeyde azaltan bir başkanı nasıl azledebilirsiniz?" ifadelerini kullandı.

***

Trump'ın savunması, 17-25 Aralık soruşturması sırasında Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmalara ne kadar da benziyor değil mi? Gerçi, bu soruşturmanın Erdoğan hükümetini yıkmak için yapıldığı belliydi ama AKP'nin çoğunlukta olduğu Meclis, rüşvet almakla suçlanan dört bakanın yargılanmasına, izin vermedi. Bunun yerine Rıza Zarrab'ın avukatı olan ceza hukuku profesörünün şikâyeti üzerine, dağıtılan rüşvetler konusunda haber ve yorum yapan 50'den fazla gazeteci hakkında soruşturma açıldı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar