Yine "ortak vatan" demeye başladılar!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, parti genel merkezinde Amedspor dedikleri Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz ve beraberindeki heyetle buluşmasında "Burası bizim ortak vatanımız. Ortak vatanımızda bir arada...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, parti genel merkezinde Amedspor dedikleri Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz ve beraberindeki heyetle buluşmasında "Burası bizim ortak vatanımız. Ortak vatanımızda bir arada yaşayacağız, bu bir arada yaşamanın gerekleri neyse bunları yapacağız. Tabii bu bütün alanlar için bu geçerli, spor için de..." dedi!

"Ortak vatan", PKK terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın kullandığı bir kavramdır.

Öcalan, bu kavramı ne anlamda kullandığını da 2009 yılı Ağustos ayında, açılım süreci sırasında avukatları üzerinden açıklamış ve "Ortak vatan, Türkiye ve Kürdistan'dır. Kürtler hem Türkiye'yi hem de Kürdistan'ı ortak vatan olarak kabul edecekler. Türkler de hem Türkiye'yi hem de Kürdistan'ı ortak vatan olarak bilecekler. Kürdistan kelimesi de bana ait bir kelime değil. Bu kelimeyi ilk olarak da ben kullanmıyorum. Selçuklu Sultanı Sencer tarafından ilk kez kullanılmış. Tarihsel bir kavramdır. Osmanlı sultanlarının da mektuplarında kullandığı bir kavramdır." demişti.

"Selçuklu, Osmanlı, 'Kürdistan' demiş" gibi laflar, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde Binali Yıldırım tarafından da kullanılmıştı!

***

Terör örgütü başı Öcalan, Dolmabahçe mutabakatı için yazdığı ve AKP'li milletvekilleri tarafından da imzalanan 10 maddelik metinde de şöyle demişti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar