Yine aynı proje mi!

İç siyasette HDP'lilerden Tayyip Erdoğan'a kadar hemen herkes demokrasiden bahsediyor! Erdoğan, Saray'da yapılan yüksek yargı toplantısında kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı üzerinde...

İç siyasette HDP'lilerden Tayyip Erdoğan'a kadar hemen herkes demokrasiden bahsediyor! Erdoğan, Saray'da yapılan yüksek yargı toplantısında kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı üzerinde bile durdu. Kimsenin aklına "Bunlar varsa, neden yargı reformuna ihtiyaç duyuyorsunuz?" diye sormak gelmedi!

***

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarından Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ile Diyarbakır-Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz'ın makam odasında bir araya geldi.

Mızraklı, İmamoğlu'nu kapıda karşılarken "Hepimizin talebi, yerel anlamda gelişkin bir demokrasi" dedi. Böylece "Yerel yönetimlere özerklik" talebini ifade etmiş oldu.  

İmamoğlu da demokrasiden, hukuk devletinden ve 30 Ağustos'tan, "ortak değerler"den bahsederek "Sloganımız, 'Hepimizin Zaferi'ydi. Bugün o zafer, bize başka bir zaferi işaret ediyor. Nedir o? Hukukun üstünlüğünü, barışı, huzuru sağlamak" diye konuştu.

Ahmet Türk ise "demokrasi"den ve "ortak değerler"den ne anladığını şöyle ifade etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar