Yerel seçim değil bu bir referandum!

Ekrem İmamoğlu henüz gelmeden önce Trabzon Atatürk meydanından arayan gazeteci Kenan Aydoğdu, "Meslek hayatım boyunca Trabzon'daki bütün mitingleri takip ettim. Böyle miting görmedim...

Halk, hiçbir vasıta tahsis edilmeden, hiçbir organizasyon yapılmadan, kendi isteğiyle, coşku içinde ve heyecanla meydana koştu. Meydanda en küçük bir boşluk yok. Trabzon, kendi uşağına sahip çıktı" diye bilgi verdi.

Mitingden sonra da Kuzey Ekspres gazetesi sahibi gazeteci Hasan Kurt aradı. O da "Ben Trabzon'da böyle miting görmedim. Bu seçim, İstanbul seçimi değil artık. Halk, bir değişim istiyor. Güleryüz istiyor, saygı istiyor. Trabzonlular kendi çocuğuna sahip çıkarken, aslında öfkeli siyasete de karşı çıkıyor. Birlik istiyor, güveneceği bir iktidar istiyor" dedi.

Kurt, benim fikrimi de sordu. "Ekrem İmamoğlu'nun seçimi bu defa da kazanacağı anlaşılıyor. Fakat bu seçim İstanbul seçimi olmaktan çıkıp, Türkiye'nin yönünü belirleyecek bir seçim olacağı için son dakikada başka bir engel çıkarabilirler. Bu engellemeler, gidişatı değiştiremez ama geciktirir." dedim.

*** 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar