Yeniden "sahte bayrak" eylemleri ve suikastler...

ABD'de bir "Küresel Medya Dairesi" var! Biden, göreve başlar başlamaz ilk iş olarak bu dairenin başına gazeteci Kelu Chao'yu vekâleten atadı. Chao'nun ilk işi de Voice of America (Amerika'nın Sesi) Direktörü Robert Reilly'yi...

ABD'de bir "Küresel Medya Dairesi" var! Biden, göreve başlar başlamaz ilk iş olarak bu dairenin başına gazeteci Kelu Chao'yu vekâleten atadı. Chao'nun ilk işi de Voice of America (Amerika'nın Sesi) Direktörü Robert Reilly'yi görevden almak oldu! Küresel Medya Dairesi bünyesinde Amerika'nın Sesi, Hür Asya Radyosu, Hür Avrupa Radyosu, Küba Yayıncılık Bürosu, Ortadoğu Yayın Ağları ve Açık Teknoloji Fonu gibi kuruluşlar var.

Amerika'nın Sesi'nde yayınlanan konu ile ilgili haberde "Küresel Medya Dairesi'nin yönetim kurulu üyeleri arasında sağcı Epoch Times gazetesine yazan ve Trump destekçilerinin 6 Ocak'taki Kongre binası baskınını, 'sahte bayrak operasyonu' olarak tanımlayan Roger Simon da vardı" deniliyor.

"Sahte bayrak operasyonu", gizli örgütlerin ya da istihbarat örgütlerinin halkı belli bir istikamete yöneltmek, kışkırtmak ya da yönlendirmek amacıyla aslında kendi yaptıkları eylemleri hedefteki kişiler veya gruplar yapmış gibi gösterdikleri gizli operasyonlara deniliyor.

Kongre Baskını da pekâlâ, başkanlığı bırakmak istemeyen Trump'ı açık düşürmek için "sahte bayrak operasyonu" olarak planlanmış olabilir.

***

"Bu olaylar ABD'nin iç sorunudur" denilse bile Türkiye'yi doğrudan etkileyecek atamalar da yapıldı. Üstelik atanan kişilerin, hem Suriye'nin hem de Irak'ın kuzeyinde sahte bayrak operasyonları yaparak, ABD'nin yeniden bu ülkelere müdahale etmesine zemin hazırlama ihtimalinden söz ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar