Yeni eğilim: Sivil milis güçler!

Bazen bir haber, dünyada yeni eğilimin ne olduğunu göstermekle kalmıyor, önümüzdeki süreçte, ülkelerin nasıl yönetileceğini de gösteriyor!Biliyorsunuz, Bolivya'da muhalefet ayaklandı ve Devlet Başkanı...

Bazen bir haber, dünyada yeni eğilimin ne olduğunu göstermekle kalmıyor, önümüzdeki süreçte, ülkelerin nasıl yönetileceğini de gösteriyor!

Biliyorsunuz, Bolivya'da muhalefet ayaklandı ve Devlet Başkanı Morales, istifasını açıklayıp Meksika'ya iltica etti. Yerine de hırsı yüzünden okunan, Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Azez kendisini başkan ilan etti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ise, Bolivya'da Morales'i deviren olayların arkasında, kendisini devirmeye çalışan emperyalist güçlerin bulunduğunu açıkladı.

Venezuela ve Bolivya yönetimleri, kendi enerji kaynaklarını ABD şirketlerinin elinden alarak millileştirdiği için hedef haline geldiler. ABD, yöntem olarak da turuncu devrim mantığını kullandı. Elde ettiği muhalefet liderlerine iktidar vaat etti ve onları seçimleri tanımamaya davet etti. Sırbistan'da, Ukrayna'da, Beyaz Rusya'da, Gürcistan'da, Ermenistan'da Azerbaycan'da, Kırgızistan'da bu yöntem uygulandı. Bazılarında sonuç elde edildi, bazılarında başarısız oldular.

Morales, Kızılderilidir. Kızılderililer de Asya kökenli olduğu, Türk kültürünün en derin kodlarını da  halen kanlarında taşıdıkları ve beyaz Avrupalılar tarafından katliama maruz kaldıkları için Türkler tarafından sempati duyulan bir halktır.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar