​​​​​​​Yemek kartı ve Türkiye'nin intiharı!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin, "Yemek kartımda sadece 1 TL kalmış", "1 Lira 40 kuruşmuş",  "Gidecek yerim yok, iş arıyorum" diye mesajlar paylaştıktan sonra önce çantasının sonra cansız bedeninin Samatya sahillerinde bulunması bile kimseyi uyandırmaya yetmedi.

Öyle ki televizyonlarda, bu konu gündeme getirildiğine "Tarihin her döneminde intihar edenler olur" diye görüş bildirenler bile var. Üstelik İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde öğrenci yemeklerine de zam yapıldı. Zammı protesto eden ve rektörlüğe dilekçe vermek isteyen öğrenciler ise coplandı!

***

İstanbul Üniversitesi merkez yerleşkesindeki hukuk, siyasal, iktisat fakültelerinde okuyanların, Turan Emeksiz yemekhanesiyle ilgili mutlaka bir anısı vardır. Ben de onlardan biriyim. Bizim öğrencilik yılarımızda yemek kartı değil, yemek fişi vardı. Parasını da kuyruğa girdiğinizde öderdiniz. Ev yemeği lezzetinde dört çeşit yemek, Meclis lokantası fiyatlarıyla öğrencilere sunulurdu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar