Yargıtay ve AA'ya göre FETÖ'nün suç ortakları!

FETÖ'cü eski yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada ilginç tespit ve değerlendirmeler var.Anadolu Ajansı muhabiri Aylin Sırıklı Dal'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet...

FETÖ'cü eski yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davada ilginç tespit ve değerlendirmeler var.

Anadolu Ajansı muhabiri Aylin Sırıklı Dal'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın esas hakkındaki mütalaasında, Fetullah Gülen'in, yargıyı ele geçirmek için sivil imamlara verdiği, "3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Buraları ya tamamen ele geçirmemiz lazım ya da bunlardan kurtulmamız lazım" talimatı gereğince Yargıtay'a yerleştirilen yedi hâkimle ilgili bilgiler veriliyor.

Peki bu hâkimler, nasıl bu kadar kolayca Yargıtay üyesi olabildi?

Haberde bu sorunun da cevabı var:

"Özellikle 2010'daki Anayasa değişikliği sonrasında yaşanan süreç, örgütün yargıdaki en güçlü dönemini oluşturdu. Yargının yapısını değiştiren Anayasa değişikliğinin kabulünden sonra Yargıtay ve Danıştay'ın üye ve daire sayıları artırıldı. 2010'daki yeni yapılanmanın ardından Yargıtay'a seçilen 160 üye sayesinde Yargıtay, FETÖ'nün çıkarlarına göre yeniden şekillendi.

Yeni üyelerin seçiminden sonra, 2011-2013 döneminde, Pensilvanya'nın vizesi olmadan hiçbir daire başkanı seçilemedi, istenmeyen üyenin aday olması durumunda başkanlık seçimleri kilitlendi, bu da Yargıtay'da aylar süren seçim süreçleri yaşanmasına sebep oldu."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar