Washington Post ve Die Welt'in iddiaları!

Türkiye üzerinde ilginç bir medya operasyonu başladı! 10 gün kadar önce bir yazıma eleştiri olarak gönderilen mesajda, Türkiye'nin Afganistan'dan Somali'ye, eski Osmanlı coğrafyasında askeri operasyonlar yaptığı...

Türkiye üzerinde ilginç bir medya operasyonu başladı! 10 gün kadar önce bir yazıma eleştiri olarak gönderilen mesajda, Türkiye'nin Afganistan'dan Somali'ye, eski Osmanlı coğrafyasında askeri operasyonlar yaptığı ama benim bu önemli gelişmeleri hiç değerlendirmediğim belirtiliyordu. 10 gün sonra aynı mesaj, Washington Post'ta makale halinde işlendi! Yalnız makalenin yazarı da Türkiye'den!

Makalede; Türk ordusunun Osmanlı İmparatorluğu'nun ardından ilk kez bu kadar geniş bir küresel ayak izine sahip olduğu ifade ediliyor.

***

Aslında bu görüş, AKP iktidarının dış politikasının "milli ve yerli" olduğunu ispatlama çabası çerçevesinde, doğrudan AKP'nin beyin takımı tarafından üretilen bir dayanak noktasıdır ama bahsedilen dış operasyonlardan mavi vatanı koruma çabası dışında kalanların neredeyse tamamı NATO harekâtı çerçevesinde sürdürülüyor. Türkiye, Bosna'ya, Kosova'ya, Afganistan'a, Somali'ye hep NATO şemsiyesinde asker gönderdi ve bu durum AKP iktidarından önce başladı.

Fakat Washington Post'ta yayınlanan makalede "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye, savaşın gidişatını değiştirmek için Libya'ya asker gönderdi; Suriye, Irak, Katar, Somali ve Afganistan'da askeri varlığını sürdürdü. Aynı zamanda Yunanistan ve Kıbrıs ile artan gerilimin ortasında, Akdeniz ve Ege denizlerinde devriye geziyor" ifadeleri kullanıldı.

Bu makalenin yayınlanması, "AKP iktidarını, Türk seçmeni gözünde parlatma operasyonu" gibi görünüyor. Zira Türkiye'nin AKP döneminde uyguladığı dış politika, Büyük Orta Doğu Projesi'ne hizmet etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar