Vatandaşa doğru bilgi verilmezse...

İskenderun Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Kemal İnce, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Vatandaşların çoğunun 'Böyle bir virüs yok' diyerek salgın...

İskenderun Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Kemal İnce, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Vatandaşların çoğunun 'Böyle bir virüs yok' diyerek salgın hastalığa yakalandığına tanıklık ettim. Hasta, virüse inanmıyor. Halbuki bu virüsün şu an en önemli belirtisi baş ağrısı, yaygın ve çok şiddetli kas ağrıları, halsizlik, nadir de olsa tat ile koku duyusunun kaybolması ve ishal. Hastanın illa pozitif olmasına gerek yok, biz burada hastalığa hemen tomografiyle bakıyoruz. Eğer akciğerde tutulma varsa derhal ilaç tedavisine başlıyoruz. Bazen hastalarda bütün semptomlar oluyor ama hasta negatif çıkıyor, klinik olarak Kovid-19. Biz bunu da tedavi ediyoruz." dedi.

***

Bu açıklama, hayati derecede önemli ama şu ana kadar "Hastalığın tedavisi şöyledir, ilaçları bunlardır" diye belirlenmiş bir yöntem yok. Bu sebeple, Çin'in salgının üstesinden nasıl geldiği, İtalya'da ölümlerin nasıl azaltıldığı üzerinde duruyorum. Türkiye'de bütün doktorlar, Sağlık Bakanlığı'nın tedavi protokollerini uyguluyor. Bu protokoller de Dünya Sağlık Teşkilatı'nın çizdiği doğrultuda… Oysa ABD bile neredeyse bu kurumla ilişkisini kesmek üzere... Uygulanan tedavi, zatürre tedavisidir. Oysa bu zatürre değil, kanda aşırı demir üretimine sebep olan ve damarları tıkayan, sinirleri tahrip eden, oksijen emilimine engel olan bir hastalıktır.

Bu durumda, Türkiye'nin mücadeleye devam ederken bir taraftan virüsün nereden kaynaklandığı ve hastalığın tedavisi üzerinde bilimsel çalışmalara yoğunlaşırken, diğer taraftan da sağlık istihbaratı yapması ve konuyla ilgili verilere ulaşması gerekir.

***

Vatandaşın bir kısmının, "böyle bir virüs yok" diye inanmasının çeşitli sebepleri var. Virüsün patentinin çok önceden alınmış olması, laboratuvarda üretildiğine dair, salgın öncesi yayınlanmış makaleler, Almanya istihbaratının sekiz yıl öncesinden, salgının, Uzak Doğu'da bir hayvan pazarından başlayacağına dair rapor vermiş olması, bütün dünyada büyük kuşkulara sebep olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar