Vatan kaybetmek mi vatanı korumak mı?

Suriye'de ne yazık ki Türkiye'nin taşeronluğunu üstlendiği iç savaşın sonunda bu ülke halkının ne durumlara düştüğünü her gün gözlemliyoruz. Akdeniz sahillerine vuran Suriyeli bebek cesetleri...

Suriye'de ne yazık ki Türkiye'nin taşeronluğunu üstlendiği iç savaşın sonunda bu ülke halkının ne durumlara düştüğünü her gün gözlemliyoruz. Akdeniz sahillerine vuran Suriyeli bebek cesetleri, aslında hepimize büyük bir uyarıydı. Ya Macaristan'da kucağında bebeği ile yürüyen sığınmacı kadına çelme atıp yere düşüren "kadın kameraman"ı hatırlıyor musunuz?

Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri, sığınmacıların Türkiye'de tutulması için fon ayırdı. Bir kısmını verdiler.

Diğer taraftan, sığınmacılar, hem Suriye'nin kuzeyinin boşaltılması hem de Türkiye'nin güney illerinin nüfus yapısını değiştirmek için bir proje çerçevesinde Türkiye'ye sürüldü. Türkiye-Suriye sınırında, şimdi güvenli bölge veya tampon bölge denilen 900 kilometre uzunluğunda bir toprak şeridi, Türkiye ile Arap dünyasının ilişkisini kesmek için kullanılacak. Bu bölgedeki mayınlı arazi şeridinin İsrail şirketine 49 yıllığına verilmek istenmesinin sebebi de buydu!

***

Topraklarını Yahudi yerleşimcilere satan Filistinlilerin İsrail'in kurulmasından beri kendi vatanlarında uğradıkları zulmü de bütün dünya seyrediyor.

Doğu Türkistan'da kurdukları devleti kaybeden Uygur Türklerinin başına gelenleri, son dönemde Türkiye'de bile Suriyeliler kadar itibar görmemelerini hatta bazılarının geri gönderme kamplarında tutulduğunu da bilgilerinize sunmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar