Ümmetin birliği mi milletin birliği mi?

Tayyip Erdoğan'ın, AKP'den ayrılacaklar için "ümmeti bölmeyin" diye konuşmasından sonra "siyasi ümmet dili", iç ve dış politikaya da hâkim kılınmak isteniyor.Oysa Türkiye, bir din devleti değildir, temeli...

Tayyip Erdoğan'ın, AKP'den ayrılacaklar için "ümmeti bölmeyin" diye konuşmasından sonra "siyasi ümmet dili", iç ve dış politikaya da hâkim kılınmak isteniyor.

Oysa Türkiye, bir din devleti değildir, temeli ümmet değil millettir!

İlk örneği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan vereyim.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi, Suudi Arabistan kralı Selman'ın çağrısı ile Cidde'de olağanüstü toplandı.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Batı Şeria'nın bir kısmını ilhak edeceklerini söylemesi hakkında, "Bu utanç verici açıklama, Orta Doğu'da kalıcı barış umutlarını yok etme pahasına, yaklaşan genel seçimlerde birkaç oy daha fazla kazanmaya yönelik alçakça bir girişimdir" dedi.

Çavuşoğlu, "Ümmetin tüm üyeleri sesli ve birlikte tepki vermiş olsaydı ABD ve İsrail'in pervasız planları, politikaları ve davranışları bu noktaya hiç gelmeyecekti. Ümmetin temsilcileri olarak Filistinlilerin kendi topraklarında, kendi bağımsız ülkelerinde barış içinde, özgünce ve onurlarıyla yaşamalarını sağlamak bizim gelecek nesillere sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar