Türklerin verilerini elde etmek için ABD-Çin mücadelesi!

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG elebaşları ile Kürt Ulusal Konseyi temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin bölgeye yeni bir askeri operasyon düzenlemeyeceğini söyledi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG elebaşları ile Kürt Ulusal Konseyi temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin bölgeye yeni bir askeri operasyon düzenlemeyeceğini söyledi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre görüşmelerin ardından Erbil'e giden Jeffrey, Mesut Barzani'ye bilgi verdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "PKK/YPG terör örgütüyle mücadelemizde ve saldırı nereden gelirse orada cevap verme kararlılığımızda bir değişiklik söz konusu olamaz" denildi.

Jeffrey, PKK/YPG'ye "Türkiye size karşı operasyon düzenlemeyecek" diye garanti veriyor, Türk Dışişleri ise böyle bir garanti verilmediğini söyleyemiyor! Açıklamadan "Türkiye'ye saldırmazlarsa, müdahale etmeyiz" anlamı çıkıyor!

Benzer bir durum Doğu Akdeniz'de yaşandı. "Türk Araştırma gemisi Oruç Reis, bakım amacıyla Antalya limanına çekildi" denildi. Sonra da Tayyip Erdoğan, "Diplomasiye bir şans vermek istedik" dedi. Nitekim Yunanistan ile masaya oturuldu! Almanya da Türkiye'den Ege ordusunu lağvetmesini istedi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar