Türkiye'ye tarihin en büyük kumpası kuruldu!

Foreign Affairs, ABD'nin Suriye'den çekilmemesi için yeni bir gerekçe üretti."Bolton, ABD yönetiminin çekilme için ön şartının Kürtlerin korunmasını sağlayacak ve IŞİD'i tamamen yok edecek bir...

Foreign Affairs, ABD'nin Suriye'den çekilmemesi için yeni bir gerekçe üretti.

"Bolton, ABD yönetiminin çekilme için ön şartının Kürtlerin korunmasını sağlayacak ve IŞİD'i tamamen yok edecek bir düzenleme yapmak olduğunu açıkladı ama ABD çekilirse, meydana gelecek boşluğu İran dolduracak ve her geçen gün büyüyen Şii milislere operasyonel bir alan sağlanmış olacaktır."

Rand Corporoation da bu görüşün yayınlandığı makaleyi, Twitter'dan anons etti!

Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un, Maduro'yu destekleyen ve desteklemeyen ülkelerin kırmızı ve maviyle temsil edildiği bir dünya haritası önünde basın toplantısı düzenlemesi, Türkiye haritasının kırmızı bölgede,  Hatay'ın da Suriye topraklarında gösterilmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ise "ABD, Türkiye'ye rağmen adım atmanın Türkiye'nin beklentilerini karşılayarak iş yapmaktan daha maliyetli olduğunu ne kadar hızlı kavrarsa kendisi için o kadar iyi olur. Zira Türkiye hiçbir alanda alternatifsiz değildir." diye bir değerlendirme yaptı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararını yakından takip edeceklerini belirten Altun, "Bu geçiş sürecini eş güdüm ve iş birliği içerisinde yönetmek istiyoruz. Aynı zamanda Rusya ve İran'la birkaç yıldır devam eden yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar