Türkiye'nin yaşadığı Diyanet depremi!

Son günlerde, "Beklenen Marmara depremi" denilerek, 7.5'a kadar büyüklük de veriliyor. Konuyu uzmanları tartışsın ama tarihteki verilere bakıldığı zaman, 17 Ağustos 1999'daki depremin beklenen Marmara depremi olduğuna dair...

Son günlerde, "Beklenen Marmara depremi" denilerek, 7.5'a kadar büyüklük de veriliyor. Konuyu uzmanları tartışsın ama tarihteki verilere bakıldığı zaman, 17 Ağustos 1999'daki depremin beklenen Marmara depremi olduğuna dair görüşler de var.

17 Ağustos 1999'dan veya 3 Kasım 2002'den itibaren Türkiye çok daha büyük sosyal ve siyasi depremler yaşadı ama jeolojik anlamdaki depremler ani can korkusuna sebep olduğu için sosyal ve siyasi depremlerin daha fazla can sebep kaybına olduğu aklımıza bile gelmiyor. Afganistan, Irak, Suriye ve Libya'da olduğu gibi… Bu ülkeler, iç savaş ve dış müdahale depremlerini yaşadı, artçı sarsıntıları, en çok Türkiye'yi vurdu.

Yine, çevre ve doğa katliamı, adım adım yaşandığı için diyelim ki yüz yıl içinde kaç kişinin canına mal olacağını kimse hesaplamıyor. İnsan ömrünü aşan süreçleri takip eden yok. Mesela, Doğu Karadeniz' de elektrik üretimi gerekçesiyle kurulan HES'lerin, yüz yıl içinde sebep olacağı çevre felaketlerinin toplamı, kaç deprem sayılmalıdır?

***

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan imam kadrosu açılması istediğini, Albayrak'ın ise 5 bin alım için kadro verdiğini yazdı.

Küçük, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Erbaş'ın dediğine göre Türkiye'de 15 bin imam açığı var. Sayın Bakanımız da 5 bin alım için kadro vermiş. İmkânlar dâhilinde olsa Berat Bey 10 bin kişi için de alım yapma imkânı sağlardı."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar